Foto: TT.

"Han är i form och redo inför OS"

Expert Berntsson om svenskarnas EM-insatser
2:41 min

Alexander Majorov föll två gånger om under det långa programmet i konståknings-EM. Trots det är Radiosportens expert Kristoffer Berntsson inte orolig inför OS.
– Han är i bra form, säger han till Radiosporten.

Många poäng försvann för Majorov när han föll under dagens långa programmet i konståknings-EM.

– Det blev för många misstag idag. Han repade sig inte riktigt från sina fall, säger Radiosportens expert och fortsätter:

– Han tar en risk eftersom han vill komma långt och vill bli bäst. Då är det helt rätt att chansa.

Expert Kristoffer Berntsson är dock inte orolig över Majorovs form inför OS.

– Jag tror inte att dagens resultat har något att göra med hans formkurva. Han är i bra form och kan sitt program. Han är redo men det gäller att få till allt på rätt dag, säger han till Radiosporten.

Viktoria Helgesson presterade inte heller på toppen av sin förmåga under konståknings-EM. Hon slutade på en 14:e plats.

– Tyvärr hade hon inte med sig benen och hade inte den naturliga kontrollen över sina ben och då blir det lätt så att man gör det ena misstaget efter det andra. Det är otroligt svårt att ändra på något och bryta ett mönster under ett åk, säger Berntsson till Radiosporten.

Desto bättre gick det för lillasyster Joshi, som slutade nia. Trots det är det storasyster Viktoria som får åka till OS i Sotji.

Har SOK gjort fel val?

– Svårt att svara på. På EM var ju Joshi bättre än Viktoria men tidigare under säsongen har Viktoria varit bättre, säger Berntsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".