Foto: TT

Skadade Jernemyr hoppas på spel

Jernemyr om skadan: "Otroliga framsteg bara under dagen"
3:33 min

Försvarsspecialisten Magnus Jernemyr skadade ljumsken i slutet av förlustmatchen mot Kroatien på fredagen, men är optimistisk inför att medverka i söndagens match.
– Jag vill inte säga någonting om hur stora chanserna är procentuellt. Men det känns mycket bättre idag, säger Jernemyr till Radiosporten.

Magnus Jernemyr satt på en testcykel i dag när övriga laget tränade inne i hallen i Århus.

– På förmiddagen idag har vi kört med ström på ljumsken och baksida lår och sedan gick vi på med nålar igen några timmar innan träningen. Jag har cyklat i tjugo minuter och kört lite övningar. Det går sakta framåt, säger Jernemyr till Radiosporten.

Han vill inte sia om hur stora chanserna är att han kan spela i söndagens EM-match mot Ryssland, men uppger att skadan känns bättre.

– Imorse fick jag släpa med mig benen när jag skulle till frukosten men nu kan jag jogga runt på dem. Så jag har gjort otroliga framsteg bara under dagen.

 – Jag har runt 20 timmar på mig tills matchen mot Ryssland drar igång imorgon så jag hoppas att det ska bli så pass bra att jag ska kunna vara med, säger Jernemyr.

Lagets sjukgymnast, Jesper Lindgren har använt ström och nålar för att aktivera Jernemyrs muskel.

– Det gör så ont men det ger resultat så det är värt det, säger försvarsspecialisten till Radiosporten.

Om Jernemyr inte kan spela kommer Niclas Barud att kallas in som ersättare.

Sverige möter Ryssland i den första matchen i mellanrundan klockan 18.00 på söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".