AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

Damstafetten inställd efter dimma

1:35 min

Damernas skidskyttestafett i världscupen i Antholz avbröts efter den första sträckan. Dimman drog in över skidskyttestadion och gjorde det omöjligt för åkarna att se något på skjutvallen. De svenska stafettdamerna fick därmed inte en sista chans att kvalificera sig till OS.

Damernas stafett sköts upp några minuter eftersom dimman låg tät i Antholz. Men efter en stund lättade den och tävlingen kunde köras igång.

Efter den första sträckan drog dimman återigen in. De bästa åkarna hade nått skjutvallen på den andra sträckan när tävlingen avbröts.

Innan dess hade Elisabeth Högberg hunnit åka första sträckan för Sverige. Hon växlade över till Anna-Karin Strömstedt som elva, 31 sekunder efter täten.

– Jag hade mycket krafter kvar, då det var jättetråkigt att inte få göra sista tävlingen. Om man jämför med mixed-stafetten i Östersund, då vi var bedrövligt långt efter, kör vi i dag på ett sätt där vi definitivt kunde klarat ett mixedstafettlag. Den formen då mot hur vi åker nu går inte att jämföra, det är två olika tävlingar, säger Strömstedt till Radiosporten.

Förbundskaptenen Johan Hagström är också besviken:

– Det här var väldigt synd, vi låg ju så bra till. Vi ville ta sista chansen och övertyga SOK om att skicka ett mixedstafettlag till OS, säger han till Radiosporten.

SOK ska under söndag eftermiddag eller kväll ge besked om det blir något mixedstafettlag i OS.

Herrarnas världscupstafett startar 14.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista