Ryska stjärnan Sergej Gorbok, Foto: TT

Så ska Sverige få stopp på Gorbok

Kim Ekdahl du Rietz om hur Ryssland ska stoppas
2:03 min

Matcherna Sverige-Ryssland och dessförinnan Sverige-Sovjet var väldiga klassikermöten, som tillhör den svenska idrottshistorien. Men när de båda länderna på söndagen drabbar samman i EM, är det faktiskt första gången på ett decennium i mästerskapssammanhang.

Ryssland har tappat ordentligt i slagstyrka och det är ett relativt okänt lag som blågult tar sig an. En av deras farligaste spelare är Sergej Gorbok, vänsternia i tyska Rhein-Neckar Löwen. Där är han klubbkamrat med svenske Kim Ekdahl Du Rietz, som känner Gorbok väl:

– Framför allt är han en väldigt trevlig kille. Som spelare är han ganska typisk skytt. Det ser inte så snabbt ut, men han har ett j-a "pisk" i både hoppskotten och skotten från golvet.

Gorbok och Ekdahl Du Rietz spelar på samma position. I Rhein-Neckar Löwen får Kim spela mer än Sergej, men svensken tror inte att ryssen har fått ett lillebrorskomplex för det:

– (Haha) Nej, det tror jag inte. Sergej är inte så tävlingsinriktad, han spelar mest för att det är roligt.

Förutom Gorbok, nämner Kim Ekdahl Du Rietz också mittnian Pavel Atman och högernian Konstantin Igropulo. I övrigt har Kim ingen större koll på ryssarna, men tror inte att det spelar någon större roll för resultatet:

– Vi vinner. Jag tycker vi är snäppet bättre än ryssarna. Jag har en bra känsla och tror att vi står där som vinnare till slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".