Foto: TT

Lagerbäck: Vi är ett av de bäst organiserade lagen

3:12 min

Sveriges före detta mot den nuvarande förbundskaptenen när Sverige möter Island i en träningslandskamp i morgon tisdag.

– De här matcherna betyder jättemycket eftersom våra spelare får så lite internationell erfarenhet, säger Lars Lagerbäck till Radiosporten inför matchen i Abu Dhabi.

Efter framgången i VM-kvalet där Island nådde play off och var närmare ett mästerskap än  någonsin tidigare förlängde Lagerbäck sitt kontrakt som isländsk förbundskapten.

– De här killarna har på ett oerhört professionellt sätt svarat på allt som vi som tränare velat gjort. Det roligaste är att vi har utvecklats under de här två åren och jag skulle vilja påstå att vi har ett av de bäst organiserade lagen nu. Får se om vi kan nå ett slutspel nu också, säger Lagerbäck som ledde det svenska landslaget till fem raka mästerskap.

Lagerbäck har även blivit utsedd till ”årets islänning” efter sin succéfyllda period som förbundskapten. I play off-spelet till VM förlorade Island mot Kroatien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista