Foto: TT

Olsson om genomklappningen: "En hel del faktorer"

2:13 min

Svenske förbundskaptenen Staffan Olsson hade efter matchen svårt att förklara den svenska genomklappningen i andra halvleken.

– Det är en hel del faktorer som går ihop där. Men det är bra att vi vänder på skiten som vi stället till med, säger Olsson till Radiosporten.

Sverige tappade ledning med 20-13 till underläge halvvägs in i den andra halvleken. Sedan tog Sverige tillbaka kommandot och kunde till slut vinna med ett nödrop.

Radiosporten frågade Staffan Olsson hur det svenska spelet kunde fallera så totalt i den andra halvleken.

– Det är väldigt svårt att svara på vad som händer, men ryssarna är inte så dåliga som de var i första halvlek samtidigt som vi går ned oss i energi. Och som de flesta vet går det fort i handboll.

– Vi blev lite passiva, men varför det händer vet jag inte, det kändes inte som underskattning i pausvilan.

Staffan Olsson tror dock att insatsen kan stärka det svenska laget framöver i turneringen.

– Att vi vänder och vinner visar på bra moral hos killarna. Det var ett styrkebesked att vi tog oss ur den här situationen med andan i halsen. Men det var en riktig pers, och det var nervöst i andra halvlek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista