SKELLEFTEÅ 20131230 Jonas Frögren i närkamp med Brett Sterling framför Markus Svensson när Skellefteå AIK möter HV71 i SHL i Skellefteå Kraft Arena. Foto Robert Granström / TT.

Mästarna vill bryta negativ trend

Radiosportens ger alla förutsättningar inför kvällens matcher i SHL.

Regerande mästarna Skellefteå är inne i en för laget ovanlig formsvacka. Man har inte vunnit på fyra omgångar, vilket inte har hänt sedan inledningen av förra säsongen.

Trots det är Skellefteå ändå ohotad etta i SHL-tabellen, betryggande tolv poäng före tvåan Frölunda.

Dagens bortamatch mot HV ger tillfälle att bryta den dåliga trenden, men jönköpingslaget har repat mod på sistone och blickar nu uppåt i tabellen.

I Göteborg möts två väldigt formstarka lag när Frölunda och Modo gör upp i Scandinavium.

HV71 (10) - Skellefteå (1)

Form: HV har fått upp hopp om en slutspelsplats efter bra form på sistone, det har blivit poäng i tre raka matcher. Serieledande Skellefteå är inne i säsongens hittills värsta formsvacka. Till det här mötet kommer man med fyra raka förluster. Senast föll man på hemmaplan mot Modo.

Inbördes möten: Skellefteå har vunnit säsongns tre tidigare möten överlägset. Målskillnaden i dessa tre matcher är förkrossade 14-2. Förra säsongen vann dock HV alla tre hemmamatcherna mot Skelelfteå.

Läget i lagen: HV rapporterar inga nya skador. I Skellefteå saknas sedan tidigare Johan Alm och Pontus Petterström.

Frölunda (2) - Modo (8)

Form: Det är två väldigt formstarka lag som möts i Scandinavium. Frölunda har på de fem senaste omgångarna tagit tio av femton möjliga poäng. Modos motsvarande facit är hela tolv av femton poäng.

Inbördes möten: I de tre matcher som lagen spelat mot varnadra den här säsongen har det blivit idel bortasegrar. Två för Frölunda, en för Modo. Håller trenden i sig blir det alltså Modo-seger i kväll.

Läget i lagen: Frölunda saknar fortfarande Robin Figren som är skadad. Bortalagets nyförvärv Kirill Kabanov är ännu inte spelklar. Modo får även klara sig utan kvartetten Nichlas Torp, Victor Lööv, Gustav Possler och Peter Öberg.

Radiosporten
hockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista