Plusjenko har genomfört ödestest

Bakom stängda dörrar har den ryska konståkningslegendaren Jevgenij Plusjenko bedömts av de olympiska domarna. Han skulle bevisa om han höll måttet för OS.

Hemmanationen har bara en plats till herrarnas konståknings-tävling i Sotji. En plats som ansetts vigd åt nationalhjälten Jevgenij Plusjenko. Men hans comeback på isen har inte varit så imponerande som den borde ha varit.

Han förlorade mot Maxim Kovtun i de ryska mästerskapen. Men den unga Kovtun har misslyckats i såväl GP-finalen som i EM. Därför finns det fortfarande en chans för den gamle mästaren att knipa OS-platsen.

Idag har han åkt inför de domare som ska döma under OS. Nu ska det ryska förbundet besluta om han håller måttet. Besked kommer på torsdag.

- Det kommer vara experter som gör valet, inte personernas tränare, säger förbundets chef Valentin Pisejev till ryska R-sport.

Jevgenij Plusjenko vann OS-guld 2006. Sedan dess har sporten förändrats, domarna bryr sig mer om steg och piruetter än tidigare, vilket inte gynnat Plusjenko. Han har dessutom kämpat mot ryggskakdor och tävlat väldigt lite de senaste åren.

Enligt ryska R-sports källor klarade Jevgenij Plusjenko ödestestet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".