Foto: AFP Photo/Jonathan Nackstrand/TT

Motståndarguide: Så bra är Frankrike

Frankrike har dominerat världshandbollen kraftigt under en lång period. På de elva senaste mästerskapen har det blivit sex guld och två brons. Bara tre gånger har laget blivit utan medalj.

Sprickan i fasaden består i att två av tre medaljmissar har kommit under de tre senaste mästerskapen. Om det betyder att Frankrike är på väg utför eller om det varit tillfälligheter lär framtiden visa.

Så här långt i det här mästerskapet imponerar de blå, matchen mot Kroatien var en extremt tät och intensiv drabbning och förmodligen mästerskapets bästa match hittills.

Det franska laget handlar om idel bekanta ansikten målvaktsveteranen Thierry Omeyer har haft skadeproblem och började turneringen utanför laget, men har skrivits in.

Framåt verkar man också hålla fast vid det gamla. Nikola Karabatic och Daniel Narcisse får mycket speltid, medan nye stjärnan William Accambray fick tillbringa mycket tid på bänken.

Laget svaga punkt om det finns någon är högerniopositionen. De två förstavalen i den positionen är båda skadade och vänsterhänte Valentine Porte delar speltiden med högerhänte veteranen Jerome Fernandez.

Vid sidan av Omeyer och Karabatic, är högerkantspelare Luc Abalo värld att hålla ett extra öga på. Han är en av världens bästa i sin position.

Sverige har inte vunnit en tävlingsmatch mot Frankrike sedan 1999. Senaste mötet i en tävlingsmatch var OS- finalen 2012. Totalt har lagen mötts sju gånger sedan millennieskiftet alla har slutat med fransk seger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista