Arkivbild: SSK:s Jacob Dahlström i kamp med Djurgårdens Philip Holm i hockeyallsvenskan. Foto: Claudio Bresciani/TT. Infälld i bild: Lars-Gunnar Jansson, Radiosportens ishockeyexpert. Foto: SR.

L-G Jansson: Jag är för 14 lag i SHL

32 min

Det viskas om en utökning av SHL från 12 till 14 lag. Radiosportens Hockeypodd ringer upp Hockeligans VD Jörgen Lindgren för att fiska i ämnet.

Radiosportens ishockeyexpert L-G Jansson välkomnar en eventuell utökning till 14 lag i SHL, men ser även problem med fler lag i den högsta serien.

Frilansjornalisten Calle Rüster, baserad i Prag, berättar hur bra Tjeckiens storstjärna, den snart 42-årige Jaromir Jagr är. Tre Kronors öppningsmatch i OS är ju mot Tjeckien 12 februari.

Och hur går det för det tjeckiska KHL-laget Lev Prag? Laget som gör sin andra säsong i KHL och har fått jobba för att få fansen att börja heja på "Prags lejon".

Hockeyallsvenskan pratar vi alldeles för lite om i Hockeypodden - åtminstone enligt en del av er lyssnare. Vi pratar därför om svårigheten för de forna storlagen Malmö, Djurgården, Timrå och Rögle.

Dessutom: Hur många poäng brukar det krävas för att undvika spel i kvalserien? Och hur många poäng bör SHL-lagen ta för att nå den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinalspel?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista