Arkivbild: SSK:s Jacob Dahlström i kamp med Djurgårdens Philip Holm i hockeyallsvenskan. Foto: Claudio Bresciani/TT. Infälld i bild: Lars-Gunnar Jansson, Radiosportens ishockeyexpert. Foto: SR.

L-G Jansson: Jag är för 14 lag i SHL

Viskningar om 14 lag i SHL, KHL-laget Lev Prag, Jaromir Jagr och allsvenskan
32 min

Det viskas om en utökning av SHL från 12 till 14 lag. Radiosportens Hockeypodd ringer upp Hockeligans VD Jörgen Lindgren för att fiska i ämnet.

Radiosportens ishockeyexpert L-G Jansson välkomnar en eventuell utökning till 14 lag i SHL, men ser även problem med fler lag i den högsta serien.

Frilansjornalisten Calle Rüster, baserad i Prag, berättar hur bra Tjeckiens storstjärna, den snart 42-årige Jaromir Jagr är. Tre Kronors öppningsmatch i OS är ju mot Tjeckien 12 februari.

Och hur går det för det tjeckiska KHL-laget Lev Prag? Laget som gör sin andra säsong i KHL och har fått jobba för att få fansen att börja heja på "Prags lejon".

Hockeyallsvenskan pratar vi alldeles för lite om i Hockeypodden - åtminstone enligt en del av er lyssnare. Vi pratar därför om svårigheten för de forna storlagen Malmö, Djurgården, Timrå och Rögle.

Dessutom: Hur många poäng brukar det krävas för att undvika spel i kvalserien? Och hur många poäng bör SHL-lagen ta för att nå den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinalspel?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".