Henrik Stenson, Foto: TT

Stenson: ”Min bästa runda för året”

1:04 min

Golfspelaren Henrik Stenson missade kvalgränsen på Europatouren förra veckan, men när spelarna kom till Qatar visade Stenson bättre form på inledningsvarvet.

– Det här var min bästa runda för året, även om det bara var min tredje, säger Stenson till Radiosporten.

Med en 68-runda ligger Stenson på delad 14:e plats, fyra slag efter ledaren George Coetzee, Sydafrika. Magnus A Carlsson, Kristoffer Broberg och Peter Hanson är ett slag bakom Stenson. Robert Karlsson är ytterligare ett slag efter.

– Det var frustrerande att inte sätta fler puttar. Men fyra under par är aldrig dåligt. Det långa spelet fungerade bra i dag, så jag är nöjd.

Stenson, som vann Jerringpriset för en dryg vecka sedan, ser ut att göra en betydligt bättre tävling än vad han gjorde i Abu Dhabi i helgen.

– Jag har haft lite mer tid för att komma igång nu. Greenerna är lite hårdare här också och det passar mig. I dag kunde jag även avsluta med två birdies, säger Stenson. 

Onsdagens slag stod engelsmannen Steve Webster för när han gjorde en albatross, tre under par, på sitt inledningshål. Webster sänkte ett slag med sin träfemma från 232 meter. Webster är tillsammans med sydafrikanen Dawie van der Walt ett slag efter Coetzee i toppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista