Foto: Storvretas hemsida

Åmans psykning inför seriefinalen: ”AIK vinner”

Storvreta-AIK i innebandy betyder prestige kvalité och publik. Seriettan AIK gästar uppsalalaget Storvreta i Fyrishov och vinnaren kommer att leda serien. En poäng skiljer och lagen har identisk målskillnad.

Förutom kampen om poängen blir det en kamp mellan Sveriges två bästa målvakter - Patrik Åman i AIK och Viktor Klintsten i Storvreta och jag kan lova att ingen av dem vill förlora den matchen.

AIK-målvakten Åman med förflutet i Storvreta har höjt tempraturen inför matchen genom att på Storvretas hemsida krasst påstå:

– Det mesta tyder på AIK-seger.

Möjligen tänkte han då framför allt på AIK:s hemmaseger med 8-4 i slutet av oktober.

Henrik Stenberg i Storvreta menar på samma hemsida att hans lag nu är på gång.

– Det är nu vi ska börja växla upp och höja oss lite varje match inför slutspelet säger Stenberg.

Förutom målvakterna finns det gott om landslagsfolk i Fyrishov ikväll. Lagen hade fyra utespelare var med i truppen när Sverige mötte Tjeckien i början av året. Och då hade ändå Storvretas Henrik Stenberg lämnat återbud.

När det gäller publik så är det Storvreta som har det högsta publiksnittet i serien med 1 599, så det vore överraskande om inte den siffran skulle överträffas.

När det gäller Storvreta så måste man nästan nämna Mika Kohonen, finländaren som kan skapa magi när han är i form. Nu talas det om att Mikas fysiska status är på väg att ge honom förutsättningar att skapa den där magin. Det var ju för övrigt i den den där AIK-matchen i oktober som Mika Kohonen gjorde comeback efter lång skadefrånvaro.

Matchen börjar klockan 19.10 och Radiosporten bevakar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".