Foto: TT

Ottosson: ”Leksand kan kontra sönder Brynäs”

Kristofer Ottosson om kvällens hetaste matcher i SHL
9:32 min

Radiosportens ishockeyexpert, Kristofer Ottosson, har studerat den kompletta omgången i SHL, som spelas på torsdag kväll, 23/1, och han har fastnat för tre matcher som han bedömer som lite mer intressanta än de övriga:

Linköpng - Skellefteå

Regerande mästarna Skellefteå beundras av många, toppar tabellen klart och tydligt. Men de har förlorat fem matcher i rad.

– Därför är mötet med Linköping väldigt viktigt för Skellefteå. Efter de fem förlusterna har motståndarna förstått att Skellefteå går att besegra och det är därför av yttersta vikt, för Skellefteå, att de hittar upp på vinnarspåret mot Linköping. Det är inte alls bra för Skellefteå i fall de skulle gå in i slutspelet som en ifrågasatt storhet.

– Linköping kan ju vara mycket bra, speciellt när de möter ett lag som bjuder på ytor och möjligheter, men det tror jag inte att Skellefteå kommer att göra i kväll, säger Kristoffer Ottosson.

Färjestad - HV71

– Båda lagen inledde säsongen mycket svagt, men har nu - efter flera utbytta spelare och tränare hittat sina framgångsvågor. Färjestad är inte överdrivet starkt i sin hemmahall, därför tror jag att HV71 kan vinna där i afton. I detta HV71 är det lätt att imponeras av den 17-årige schweizaren Kevin Fiala, som varit så modig, bra och viktig för HV71 på slutet, menar Ottosson.

Brynäs - Leksand

Het uppgörelse i Gävle-Dala-världen.

– Om Leksand verkligen lyckas få till sin slipade och disciplinerade defensiv tror jag att de kan få stopp på förmodat spelförande Brynäs och kontra sönder hemmalaget, säger Kristoffer Ottosson.

I övrigt finns i dagens matchbukett äventyren:

Modo - Växjö

Örebro - Luleå

Frölunda - AIK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".