Arkivbild: Robert Lindstedt. Foto Björn Lindgren / TT.

Lindstedt till final - med reservpartnern

6:36 min

Det tillfälliga dubbelparet Robert Lindstedt och polacken Lukasz Kubot är klart för final i Australian Open. De slog ut fransmännen Michael Llodra och Nicolas Mahut med 6-4, 6-7 (12-14), 6-3.

I finalen väntar Eric Butorac, USA och Raven Klaasen, Sydafrika. Klaasen/Butorac besegrade bland andra det amerikanska stjärnbaret, bröderna Bryan, på deras väg fram till finalen.

Det är första gången som den svenske dubbelspecialisten är i final i Melbourne-turneringen. Lindstedt har spelat tre Wimbledonfinaler men har aldrig vunnit någon grand slam-turnering.

– Jag känner ingen stress nu att vinna en Grand Slam-final. Efter min första Wimbledon-finalförlust kände jag mycket mer stress över att lyckas. Jag vet att det är den svåraste matchen att vinna i tennis. Jag vill bara gå in och spela bra, så får vi se hur långt det räcker, säger Robert Lindstedt till Radiosporten.

I november gjorde Lindstedt klart med en ny partner för 2014 - Jürgen Melzer. Men Melzer har en axelskada som han rehabiliterar och därför gick frågan till 31-årige Kubot om han kunde tänka sig att spela med Lindstedt i årets första grand slam-turnering.

Det visade sig bli ett lyckodrag.

– Det var inget som jag räknade med att det skulle flyta på så pass bra som det har gjort, men det får man väl ta, säger Lindstedt och skrattar lätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista