Foto: TT

Olsson ansluter till OS-åkarna: ”Har kunnat öka belastningen”

0:26 min

OS-hoppet lever fortfarande för Johan Olsson som rehabtränat intensivt för att bli kvitt sina skador.

– Även fast jag i nuläget inte är smärtfri under skidåkning så väljer jag att ansluta till övriga truppen i Seiser Alm under torsdagen, säger Olsson i ett pressmeddelande.

 

Vid nyår ådrog sig Johan en överbelastningsskada på en muskel mellan revbenen. Dessutom hade han drabbats av en lungsäcksinflammation. Men genom intensiv rehabträning har han blivit bättre.

– Som läget är nu så kan jag åka skidor varje dag, men än så länge bara i begränsad omfattning och i låg fart. Att jag kommer att ha möjlighet till behandling, och en bra medicinsk kontroll på skadan på plats, är en viktig del i beslutet att åka ner till Italien tillsammans med det faktum att jag behöver vistas på hög höjd inför Sotji.

Landslagsläkaren Per Andersson utvecklar:

– Johan har successivt kunnat öka belastningen i träningen den senaste tiden. Dock är den problematik som Johan har relativt ovanlig vilket gör  det svårt att ge ett tidsperspektiv vad gäller hans tillfrisknande, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

Förbundskapten Rikard Grip menar att det fortfarande är en kamp mot klockan för Johan Olsson.

– Johan behöver all tid för träning, vila, återhämtning för att kunna vara i slag mot Sotji.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista