1 av 3
Stanislas Wawrinka hyllar svenske tränaren Magnus Norman, Foto: TT
2 av 3
20140123 Stanislas Wawrinka, Schweiz, knyter näven i semifinalen i Australian Open i tennis mot tjecken Tomas Berdych. Foto: Rick Rycroft/TT.
3 av 3
20140123 Stanislas Wawrinka (t.v.) och Tomas Berdych. Foto: Andrew Brownbill/TT.

Wawrinka klar för sin första Grand Slam-final

Magnus Norman om Wawrinkas finalplats: "Det är jättekul, självklart"
5:31 min

Åttonderankade schweizaren Stanislas Wawrinka besegrade tjecken Tomas Berdych med 3-1 i set ()6-3, 6-7, 7-6, 7-6) i semifinalen av Australian Open.

Stanislas Wawrinka, som slog ut världstvåan Novak Djokovic i kvartsfinalen med 3-2 i set, fortsatte med sitt vägvinnande spel i semifinalen. Wawrinka spelar väldigt aggressivt och har en oerhört vacker enhandsbackhand som ger honom många bollvinster.

Wawrinka, som sedan april 2013 tränas av svenske Magnus Norman, har stadigt förbättrat sitt spel och var i semifinal i US Open. Nu, i den påföljande Grand Slam-turneringen når han ett steg längre.

– Magnus och Severin Lüthi har hjälpt mig så mycket de senaste åren. Jag började med Magnus i april förra året och gick till min första Grand Slam-semifinal i US Open. De pressar mig hårt varje dag för att bli bättre och för att jag ska kämpa för varje boll. Det är därför som jag vann här i dag, säger Wawrinka i segerintervjun.

I finalen väntar den spanske världsettan Rafael Nadal, som på ett övertygande sätt slog ut sjätteseedade Roger Federer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".