Johan Carlsson, Foto: TT

Carlssons golfsuccé fortsätter: ”Kändes jättebra”

Johan Carlsson efter drömrundan: "Putten var het i dag"
1:35 min

Johan Carlsson har börjat sitt debutår på Europatouren sensationellt bra. Just nu ligger han på delad tredje plats efter två rundor i Qatar.

– Det kändes jättebra, säger Carlsson till Radiosporten.

Johan Carlsson har därmed klarat cutten i samtliga fem Europatourtävlingar han ställt upp i denna säsong. Han har även två topp 10-placeringar och är på väg mot ett nytt imponerande resultat i Qatar. Carlsson gjorde totalt åtta birdies i dag och en eagle och gick runt på sju slag under par.

– Jag avslutade med tre raka birdies. Det var skönt att få med sig. Putten var fortsatt het i dag, säger Carlsson, som klarat omställningen från challengertouren till Europatouren på bästa sätt.

– Jag trivs jättebra, det är lite annorlunda med kameror och mer publik, men när man kommer in i det tänker man inte så mycket på det, säger Carlsson vars mål med säsongen är att klara tourkortet.

– Jag har fått en väldigt bra start med två topp 10-tävlingar, så jag kanske borde sätta högre mål nu, säger han.

Även Peter Hanson gjorde en stark andradag med fem slag under par och ligger på en delad sjätte plats.

– Puttarna har varit fantastiskt bra, säger Hanson till Radiosporten.

Jerringprisvinnaren Henrik Stenson gick runt på minus ett i dag och ligger just nu på en delad 28:e plats.

Leder gör spanjoren Rafa Cabrera-Bello som liksom Carlsson gjorde en 65-runda i dag och ligger två slag före George Coetzee och tre slag före Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".