Foto: TT.

Matchdatum klart för "The Mauler"

1:54 min

Nu är det klart med nästa match för den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson.

Den 8 mars står britten Jimi Manuwa för motståndet i en match som Gustafsson måste vinna för att få en till chans på mästartiteln.

Det var ju i september förra året som Alexander Gustafsson med minsta möjliga marginal förlorade titelmötet mot amerikanen Jon Jones som då lyckades försvara bältet.

Men eftersom matchen var så jämn att det till slut var domarnas röster som fällde avgörande gjorde det att många fans redan då krävde en returmatch.  

Alexander Gustafsson säger idag till Radiosporten att livet har varit kul efter matchen i höstas och han ser fram emot det som väntar.

– Jag lärde mig mycket av den matchen, jag är en helt annan fighter idag både fysiskt, tekniskt och mentalt. 

Britten Jimi Manuwa som står för motståndet i Mars har ett imponerande facit bakom sig, fjorton segrar och inga förluster men segersviten är ingenting som skrämmer Gustafsson.

– Det ger mig bara en "push" att träna ännu hårdare.

När Radiosporten strax före jul presenterade förra årets kandidater till Jerringpriset så fanns Alexander Gustafsson inte med bland de som gick att rösta på, något som retade upp många fans. Alexander Gustafsson lovar dock att han kommer finnas med bland kandidaterna i år.

– Definitivt, jag kommer ta bältet 2014 så är det bara och då kan de inte neka mig en plats där.

Matchen den 8 mars avgörs i London.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista