Foto: Mikael Fritzon/Scanpix

Salmelas kanon avgjorde för HV

2:06 min

Färjestad och HV71 följdes åt under ordinarie speltid. Men i förlängningen var det bortalaget som fick sista ordet genom Anssi Salmela.

Radiosportens Mats Fagerström valde lagens lirare:
Färjestad: Ole-Kristian Tollefsen.
HV 71: William Karlsson.

Mål och snabba svar, det var annars melodin för matchen i Karlstad mellan Färjestad och HV71. Så fort ett lag tog ledningen kom repliken omgående.

Det började med att Per Åslund bröt sig loss, omringad av fyra HV-spelare, och sprätte in 1-0, men bara exakt en minut senare kvitterade HV71.

Målet var halvmärkligt. Ted Brithén försökte passa Kevin Fiala men framspelningen bröts av Färjestad. Men inte bättre än att pucken studsade upp på schweizarens midja - och in i mål.

I andra perioden var det HV:s tur att ta ledningen när William Karlsson på egen hand drev in pucken i offensiv zon och tog skottet rakt i mål.

Den här gången kom repliken efter 34 sekunder senare. Niklas Arell bombade in kvitteringspucken från blålinjen efter ett starkt förarbete av Milan Gulas. Målet var FBK-backens första i SHL.

Med drygt sex minuter kvar av tillställningen trampade Christian Berglund runt HV-försvaret och vispade in 3-2 med ett högt backhandsskott. Men även här kvitterades det och Patrik Carlsson hittade rätt bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

– Period ett och två är vi inte särskilt bra, men i den tredje spelade vi bra. Då var vi lite hetare, sa HV 71:s målvakt Gustaf Wesslau som stundtals storspelade.

Förlängning krävdes för att få ett avgörande och då var det Anssi Salmela som avgjorde med en riktig projektil.

– Det är klart att det är tungt. Vi borde haft tre poäng idag, med det fick vi inte. Det är surt, summerade en märkbart missnöjd Rikard Wallin.

Färjestad-HV 71 3-4 e förl (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (12.49) Per Åslund (Joakim Hillding), 1-1 (13.39) Kevin Fiala (Ted Brithén, Anssi Salmela).

Andra perioden: 1-2 (4.02) William Karlsson spel fem mot fyra, 2-2 (4.36) Niklas Arell (Jack Connolly, Milan Gulas).

Tredje perioden: 3-2 (14.19) Christian Berglund, 3-3 (16.45) Patrik Carlsson (William Karlsson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden:3-4 (2.11) Anssi Salmela (William Karlsson, Jason Krog).

Skott: 35-26 (13-5, 14-8, 8-11, 0-2).

Utv, Färjestad: 6x2.
HV 71: 5x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 5 012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista