André Myhrer, Foto: Jean-Christophe Bott / ASSOCIATED PRESS / TT

Tungt för svenska slalomherrarna

De svenska herrarna lyckades inte alls i det första åket i fredagens världscupslalom.

Bäst lyckades Mattias Hargin på en preliminär åttonde plats, 1,83 sekunder efter ledande österrikaren Marcel Hirscher.

André Myhrer gjorde flera misstag i sitt åk och var 3,26 efter Hirscher i det täta snöfallet och i en svårbemästrad bana. Enligt det ursprungliga programmet skulle slalomtävlingen ha körts på söndag, men arrangörerna ville ge fartgrenarna bättre förhållanden.

André Myhrer var kritisk till förändringarna.

– Jag vet inte varför de tyckte att slalomtävlingen skulle flyttas, de visste att det skulle bli besvärligt i dag. Vi tränar lika hårt som alla andra, det fanns ingen anledning att ändra i programmet, sade André Myhrer till SVT.

– Det kändes ganska bra ned till första branten. Där kändes det som om skidorna fastnade i snön. Det var ingen skön känsla. De har satt en ganska krävande bana. Det var helt klart tufft. Synd att vi ska få behöva åka i en sådan här skit, sade Myhrer.

Myhrer var över tre sekunder efter ledaren Marcel Hirscher på 24:e plats.

Mattias Hargin hade också stora problem, nära två sekunder bakom Hirscher.

– Det var riktigt svårt. Bland de oskönaste åk jag har gjort med ett så tidigt startnummer. Snön fastnade på glasögonen och det gick sjukt långsamt. Det var lite tråkigt, sade han.

Axel Bäck, som kämpar för en OS-plats, åkte ur, liksom Markus Larsson. Anton Lahdeperä åkte in på en 27:e plats och får åka andra åket.

Radiosporten sänder andra åket i webbradion med start klockan 17.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista