Photo: Jean-Christophe Bott / ASSOCIATED PRESS / TT

Sveriges största medaljhopp i Sotji-OS: André Myhrer (11)

Radiosporten fortsätter i dag nedräkningen över de främsta medaljhoppen inför Sotji-OS. På plats elva kommer slalomåkaren André Myhrer. Rösta på hur du tror det går för Myhrer längst ned i artikeln.

André Myhrer tog OS-brons vid senaste mästerskapet. I Sotji finns möjlighet till en liknande framgång. Myhrer, som letat efter formen under säsongen, slog till med en andraplats i Adelboden den 13:e januari.

– Jag har åkt ganska bra skidor och känner mig närmare Hirscher och Neureuther i år. Det är betydligt bättre att komma till Sotji med pallplatser, sade Myhrer till Radiosporten då.

I senaste tävlingen i Kitzbühel gick det dock inget vidare för Myhrer som hade en grov miss i första åket. 

Radiosportens alpine skidreporter Mats Dahlberg analyserar André Myhrers OS-chanser:

”Myhrer är en perfektionist i pisten! Alltid med i kampen om slalommedaljerna när det handlar om mästerskap. Ändå är OS-bronset i Vancouver enda mästerskapsmedaljen – hittills. Två fjärde- och en femteplats i OS och VM i övrigt. Som pappa har han fått lite andra perspektiv på livet, men när han står på start så är fokuset på nästa käpp, på nästa mellantid och på en plats på pallen. Se upp, Marcel Hirscher…”

Fakta OS-hopp: André Myhrer

Gren: Alpint, slalom

Tidigare OS: 2

Meriter: 1:a i totala slalomcupen 2012

OS 2010: Brons i slalom

OS 2006: 4:a i slalom

OS-program:

22:a februari – herrarnas slalom

Främsta hoten: Marcel Hirscher, Österrike, Felix Neureuther, Tyskland, Mario Matt, Österrike, Patrick Thaler, Italien.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista