Foto: Jean Pierre Clatot/AP Photo

Sveriges största medaljhopp i Sotji-OS: Henrik Harlaut (12)

Radiosporten fortsätter i dag nedräkningen av de svenska medaljhoppen inför OS i Sotji. I dag har det blivit dags för Henrik Harlaut, slopestyleåkaren som tar plats nummer 12 på listan.

Natten till söndagen vann han Big Air vid X-games i Aspen. Natten till måndagen är det dags för final OS-grenen slopestyle där han var kvalbäst. Det ser onekligen bra ut för Henrik Harlaut inför de olympiska spelen i Sotji.

Radiosportens freestylereporter Jonas Enarson analyserar Henrik Harlauts OS-chanser:  

”Henrik Harlaut från Åre är en av världens mest spektakulära slopestylåkare – och då talar vi om skidvarianten. Harlaut lever för och med sin idrott där han reser jorden runt flera gånger om under sina 300 resdagar om året.

Han blev en superstjärna när han för precis ett år sen vann Big Air-tävlingen med ett hopp som ingen annan gjort tidigare och nästan ingen gjort sen dess. Det var en Nosebutter Triple Cork 1620 – snurra 4,5 varv plus tre volter samtidigt föregånget av ett riktigt svårt uthopp.

Några timmar senare – nästa morgon – blev han tvåa i OS-diciplinen Slopestyle.

Det ryktas om att Henrik Harlaut har nåt nytt och riktigt häftigt på gång till OS.”

Fakta OS-hopp: Henrik Harlaut

Gren: Skidor, slopestyle

Tidigare OS: 0

Meriter: 1:a Big Air och 2:a slopestyle vid X-games 2013. En andraplats i världscupen (nia totalt).

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".