Foto: Jens Dresling/AP photo

Frankrike till final efter svängig semi

Tungviktsmötet mellan OS-mästarna Frankrike och världsmästarna Spanien gick till Frankrike.

Finess, elegans och läckra passningar? Nej, inte alls. Båda lagen prioriterade fart och styrka framför taktik och teknik och kvaliteen blev ofta därefter.

Men det var däremot underhållande. 

Frankrike inledde klart bäst, och hade en femmålsledning efter femton minuter. Men sedan vaknade Spanien och deras avslutning av den första halvleken var furiös. Känslan var då stundtals att de rödklädda tämnt turen, då allting studsade deras väg.

När domarna signalerade för halvtidsvila var känslan att Frankrike räddades av gongongen, och det stod då 14-12 till Spanien.

I den andra halvleken fortsatte det att svänga, men bit för bit tog Frankrike över. Spanien fick igång för få spelare i anfallsspelet, medan Frankrike kunde gå runt på fler spelare i avsluten.

Med dryga minuten kvar, och två mål mellan lagen, så fick Spanien ett ypperligt tillfälle att ta sig in i matchen när Frankrike slarvade med en passning. Men som flera andra gånger under matchen fick man inte till den sista passningen, och sedan kunde Frankrike hålla undan.

Frankrikes seger med 29-27 innebär att laget är klara för EM-semifinal, där man möter segraren mellan Danmark och Kroatien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista