Arkiv: november 2013. Foto: Janerik Henriksson / TT

Borås föll efter 22 raka

Peter Sundqvist sammanfattar fredagens basketomgång
0:30 min

Det blev Sundsvall Dragons som på hemmaplan satte stopp för Borås segersvit

Sundsvall-Borås 76-72

Som vanligt i Borås matcher under denna säsong var det jämnt inledningsvis.
JJ Miller bra med redan från start, och Mikael Lindquist i Sundsvall ställde till det för boråsarna i upptakten av andra med bra skytte.

Men efter den första halvleken var det boråsledning med 46-40. Då hade den förre sundsvallspelaren Mike Palm också kommit igång och satt 14 poäng.

I den andra halvleken fick hemmalaget stor hjälp av Tom Lidén som var en av de som såg till att Sundsvall vann den sista perioden med 22-5. Två spelare gjorde dubbel dubbel - Hlynur Baeringsson i hemmalaget med 16 poäng och 15 reuturer och boråsaren Chris McKnight med 21 poäng och 10 returer.

Jämtland-Örebro 86-81

Jämtarna avgjorde nog det här redan i starten när man gjorde 14-0. Den första halvleken handlade mycket om örebrofouls, missade örebrostraffkast och en del spektakulära dunkar.

I början av den andra halvleken var örebroaren Mario Pesut väldigt viktig för Örebros uppryckning, och till slut blev matchen mot all förmodan ett riktigt drama.

Det stod 80-79 i slutet, men till slut kunde Jämtland säkra seger från strafflinjen. Viktigt för jämtarna som nu har den sista slutspelsplatsen.

LF Basket - Uppsala 89-80

Lulelaget gick från 9-7 till 17-9 och kunde sedan hålla undan. Precis som senast var Johan Åkessonj produktiv i första halvlek - nu med 13 poäng.

Till sist blev Christpher Ryan bäste poängplockare i LF med 16 medan planens bäste var Uppsalas Liam Rush med 20.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".