AP Photo/Rick Rycroft

Favoriten höll för trycket - tog andra Grand Slam-titeln

Efter två finalförluster i Australian Open kunde nu kinesiskan Li Na äntligen plocka hem titeln. Hon slog slovakiskan Cibulkova som överraskande tagit sig till final.

Det blev ett mycket jämnt första set. Kinesiskan tog greppet genom att direkt bryta slovakiskans serv. Men Cibulka gav sig inte och kom tillbaka med besked.

Li Na vacklade och stod för en hel del enkla misstag, när hon skulle serva för det första setet gjorde misstagen att Cibulka kunde bryta tillbaka och ta setet till Tiebreak.

Men väl i tiebreak visade kinesiskan varför hon är i toppen av världsrankingen. Hon vann tiebreaket med 7-3 och i det andra setet lyckade Cibulka inte vinna ett enda gem. Li Na visade prov på några fantastiska returer och blev för svår för skrällmotståndaren Cibulka som förlorade med siffrorna 7-6 6-0.

Li Na tog med den här segern sin andra grand slam-titel och gick upp som trea på världsrankingen inför finalen var hon fyra. Även Cibulka klättrade några placeringar på världsranikinen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista