AP Photo/Aaron Favila

Äntligen har du vunnit det största Robban Lindstedt

Efter att ha dominerat matchen kunde Lindstedt se till att serva hem sin första stora titel.

I dubbelfinalen ställdes svenske Robert Lindstedt och hans tillfälliga partner Lukasz Kubot mot Butorac och Klaasen ett amerikanskt-sydafrikanskt par. Men det svensk-polska paret spelade fantastisk dubbeltennis och gick inte att rubba.

Redan efter några gem stod det klart att det var i Butorac och Klaasens servar genombrotten skulle komma. Lindstedt var i stora delar av matchen bäst på banan och tappade inte ett enda poäng i sitt servgem förrän det sista gemet i andra set. Partnern Lukasz Kubot som bara är en tillfällig partner för Lindstedt spelade också mycket bra och hade framförallt riktigt vassa returer.

Efter att enkelt spelat hem första set såg det andra setet till en början jämnt ut. Men Lindstedt och Kubot var stabilast och kunde till sist få till ett break. När Lindstedt sedan skulle serva hem matchen darrade han en aning och bjöd motståndarna på en breakchans men svensken redde ut det och genom en smash såg han till att den fjärde gången gillt skulle han minsann ta sin Grand Slam titel.

Kubot/Lindstedt vann matchen med siffrorna 6-3 6-3 efter att ha dominerat hela matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista