Foto: TT

Lindstedt: Det är kaos inombords

5:48 min

Efter grand slam-segern i Australien hade Robert Lindstedt svårt att hålla tillbaka tårarna.
– Det syntes, va?, säger han till Radiosporten.

Robert Lindstedt har äntligen vunnit en grand slam.

Efter tre raka finalförluster i Wimbledon fick han, tillsammans med dubbelpartnern Lukaz Kubotm, jubla högst - i Australien.

I finalen i Australien Opens dubbelturningen vann det svensk/polska paret mot Eric Butorac, USA och Raven Klaasen, Sydafrika, med 6-3, 6-3.

– Den svåraste frågan inom idrotten när man har gjort något bra är att säga hur det känns. Man mår fantastiskt bra. Det är så otroligt mycket jobb man har lagt ner. Det är svårt att förklara 36 års lycka i några meningar, men man mår fantastiskt bra, säger 36-årige Lindstedt till Radiosporten.

Robert Lindstedt hade tårar i ögonen, efter det att han slagit in matchbollen.

– Det syntes, va? Det är svårt att förklara, det är kaos inombords. Man tänker på så många; familjen, föräldrarna och alla som stöttat en. Alla som jobbat med mig. Det är många som har del i det här.

Finalförlusterna i Wimbledon har varit lärorika för Lindstedt, och han gick in till lördagens match med ett helt annat synsätt.

– Det fanns rädsla för att förlora igen, man vill inte förlora fyra stora finaler i rad. Men jag har försökt ignorera det. Framförallt har jag lärt mig att njuta i stunden, det har jag inte gjort tidigare.

Lukaz Kubotm var bara reserv till Lindstedt, men samarbetet slutade med succé. Och nu kommer de att spela vidare tillsammans.

– Det vore idrottsligt självmord att inte göra det.

Men innan de spelar vidare ska de fira lördagens grand slam-seger.

– Vi ska ha det lite roligt. Det har dukats upp champagne i omklädningsrummet. Vi ska sitta där och mysa ett tag, så får vi se vad som händer, säger Robert Lindstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista