Foto: Nisse Schmidt/Scanpix
Leksand-Frölunda

Leksands segertåg ångar på

3:30 min

Leksand är åter i vinnarspåret. På lördagen tog laget sin tredje raka seger när Frölunda besegrades med 3-2.

Radiosporten utser lagens lirare:
Leksand: Oscar Alsenfeldt.
Frölunda: Magnus Kahnberg.

Leksand fick en drömstart. Klockan visade 1.48 när Fredrik Händemark gjorde 1-0 för Leksand efter en målvaktstavla av Lars Johansson. Precis som senast mot Brynäs så gjorde Leksand två mål på de två första skotten.

– Jag tycker vi spelar matchen som vi sagt att vi ska göra. Vi styr matchen som vi vill i den första perioden och får dem ned i hörnorna. Sen så får vi något billigt mål där som gör det lättare för oss att fullfölja planen, sa Leksands Oscar Alsenfeldt.

Efter elva minuter var det Patrik Hersley som läste spelet perfekt och utnyttjade en felpassning av Frölundas Mats Rosseli Olsen. Hersley tog pucken, vände spelet i offensiv zon och hans 19:e mål var ett faktum

– De fick två enkla mål i början, men vi repade oss bra sen. Men Leksand var väldigt heta i början, det såg man på dem, och de hade ett jäkla driv i åkningen, sa Frölundas Anton Axelsson.

Det blev Leksandsutvisningar som bjöd in bortalaget i matchen. I första perioden kvitterade Frölundas Alexander Wennberg till 2-1 sedan Leksands Jens Bergenström åkt ut.

I andra perioden ledde Leksand med 3-1 när dalalaget åkte på en dubbelutvisning och Frölunda fick spela fem mot tre i 1.53. Magnus Kahnberg var snabbt framme och reducerade till 3-2.

Den sista perioden präglades av en intensiv Frölundakamp för kvittering. Laget radade upp chanser och John Klingberg sköt också ett skott i mål som blev bortdömt.

– Vi spelade som vi gjort många gånger när vi vunnit, vi spelade lite på resultatet när det bara är några minuter kvar. Men sen är ju Frölunda såklart jätteduktiga så det skapas ju lägen, och man får göra ett par räddningar som målvakt om man ska vinna sånna här matcher, sa Alsenfeldt.

Leksand-Frölunda 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (1.48) Fredrik Händemark (Jacob De La Rose, Kevin Kapstad), 2-0 (11.23) Patrik Hersley, 2-1 (15.30) Alexander Wennberg (Sebastian Collberg, Dick Axelsson) spel fem mot fyra. Andra perioden: 3-1 (4.56) Kevin Kapstad (Jens Bergenström, Fabian Brunnström), 3-2 (17.38) Magnus Kahnberg (Dick Axelsson, Mikael Vikstrand) spel fem mot tre.

Skott: 27-34 (9-9, 8-12, 10-13).

Utv, Leksand: 3x2.
Frölunda: 1x2.
Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 7 650.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista