OS-petningen tändvätska för matchhjälten

1:04 min

Hon har varit med i Damkronorna i stort sett hela säsongen. Men till OS är AIK:s Lisa Johansson petad - trots en stigande formkurva. I lördagens Riksseriematch mot Modo kom två nya mål.
– Det är klart att petningen fungerar som tändvätska, säger hon till Radiosporten.

AIK slog Modo i den betydelselösa Riksseriematchen med 3-1, efter två mål av Lisa Johansson.

Johansson har varit mer eller mindre självklar i Damkronorna under säsongen, men till OS är hon petad.

– Det är självklart jättetråkigt. Jag har ju varit med hela säsongen, men samtidigt förstår jag ledningen. Någon måste bort och den här gången blev det jag. Jag hoppas att det går bra för de som åker, säger hon till Radiosporten.

Johanssons form är det inget fel på. Under säsongen har det blivit 13 mål och fem assist från högerskyttens klubba. OS-petningen har fungerat som tändvätska.

– Självklart vill jag visa att de hade fel som inte tog ut mig, jag kör på hårt med klubblaget.

Just det faktum att Johansson är högerskytt borde vara till hennes fördel, men landslagsledningen väljer att förbi se det.

– Jag är nästintill den enda högerfattade i landslaget. Alla målvakter jag pratat med säger att det är svårt att läsa högerfattade, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista