Foto: AP Photo/Lehtikuva/Mikko Stig

Vem ska göra Damkronornas mål i OS?

Erika Grahm: "De är hjärnorna och jag mer grovjobbaren"
2:43 min

Det är en fråga som hängt i luften sedan truppen presenterades. Kanske finns svaret i Modos superkedja där två tredjedelar åker till Sotji. I dag spelas sista omgången av damernas Riksserie i ishockey.

Men redan nu står det klart att Modo kommer att gå segrande ut geundserien före Linköping och AIK.

En stor bidragande orsak till Modos serieseger är den fruktade första kedjan. Erika Grahm, Tina Enström och Emma Nordin har tillsammans mäktat med 119 poäng inför dagens omgång.

– De dagar som det funkar så funkar det riktigt bra. De är bland topp fem bästa spelarna i Riksserien de två, säger Erika Grahm som är linans hjärta.

– De är hjärnorna och jag mer grovjobbaren.

Och nu ska målsprutorna från Modo även göra det i Damkronorna och OS.

Tina Enström har som bekant tackat nej till spel med landslaget men Erika Grahm och Emma Nordin kommer att kampera ihop även i Sotji - och bilda kedja med Brynäs Anna Borgqvist.

– Vi har spelat ihop hela säsongen i landlaget och det har fungerat bra. Anna är en komplett spelare så det funkar bra att spela med henne också, säger Grahm som är medveten om att det är just dem som ska stå för målproduktionen.

– Hela våran femma med Johanna Olofsson och Emma Eliasson som backa är ganska offensiv så det är klart att vi ska vara en producerande kedja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".