Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

OS-medarbetare: Torgny Svensson

Torgny är alpinexpert för Radiosporten i Sotji.

Namn: Torgny Svensson
Född/uppvuxen: Klövsjö. Liten by på gränsen mellan Jämtland och Härjedalen.
Antal år på Radiosporten: Sedan 1984 - Sarajevo

Vilka andra medier har du jobbat på innan du kom till Radiosporten: Inga

Ev specialintresse: Utförsåkning och tåg. Det senare inte på nördnivå men så pass frekvent och udda så det får nog anses som en specialare.

Antal OS som du bevakat/deltagit i? Vinter 10 stycken.

Vad ska du bevaka under spelen i Sotji? Utförsåkning – det som kallas ”rött och blått” = de traditionella grenarna slalom, storslalom, superkombinationen och störtlopp.

Vad ser du mest fram emot under OS? Damer och herrar slalom och hela upplevelsen som ett OS alltid innebär. Mycket intressant är alpina arenorna utifrån att allt är nytt och påkostad. För mig nyttig omvärldsanalys.

Vilken idrottare blir häftigast att följa? Mitt idrottsintresse är ganska brett. Men av alla alpina möjligheter blir nog Andre Myhrer intressantast.  ”åsså” hockeylandslaget.

Ditt bästa vinter-OS-minne? Stenmark två guld Lake Placid

Ditt sämsta vinter-OS-minne? Sverige – Vitryssland ”damals”. Såg matchen och minns att jag var rejält ”sur” över den förlamning som tydligen kan drabba alla idrottare oavsett nivå. Fast det visste jag redan förstås.

Varför ska man följa OS med Radiosporten? Snabbhet, rörlighet, initierat. Bra underhållning helt enkelt.

Mer om Torgny:

Favorithobby? Utförsåkning och lite tåg

Favoritmusik? Pass på den

Favoritmat? Renskav. Riktigt gjord. Inte det som finns i dagens färdiga paket i affärskylen som mest består av restkött som frusits ihop och därefter skivats. 

Favorit-tv-program? Pass även på den

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista