OS-medarbetare: Martin Sundelius

Martin är webbreporter med lite av en "fri roll" i Sotji.

Namn: Martin Sundelius
Född/uppvuxen: Ytterån, Jämtland
Antal år på Radiosporten: 6 år

Vilka andra medier har du jobbat på innan du kom till Radiosporten: SR Jämtland, SR Västernorrlan, Sportbladet

Ev. specialintresse: Längdskidor och ishockey

Antal OS som du bevakat/deltagit i? Ett. Sommar-OS i London 2012.

Vad ska du bevaka under spelen i Sotji? Allt möjligt! Varhelst det luktar medalj för di svenske, men förhoppningsvis kommer jag hålla mig mycket kring skidstadion samt Balsjoj Ice Dome, där ishockeyn kommer att spelas.

Vad ser du mest fram emot under OS? Stafetterna på längdskidor (dam och herr), ishockeyn (framför allt Tre Kronor) samt curlingen där ju Sverige har guldchans på både dam- och herrsidan.

Vilken idrottare blir häftigast att följa? Charlotte Kalla. Det vore stort om hon kunde upprepa OS-guldet från Vancouver i någon disciplin, varför inte i skiathlon?

Ditt bästa vinter-OS-minne? Det mesta från spelen i Lillehammer ligger i ett oantastligt, vackert och ungdomligt skimmer. Jag gillade till och med den norske skidstjärnan Vegard Ulvang på den tiden.
Mer färskt på näthinnan ligger stafettguldet för herrar i längdskidor från Vancouver 2010.

Ditt sämsta vinter-OS-minne? Det kändes ovärdigt när Tre Kronor föll redan i kvartsfinalen mot Slovakien 2010 med ett så stjärnfyllt lag, nästan mer ovärdigt än debaclet mot Vitryssland 2002 på något märkligt sätt.

Varför ska man följa OS med Radiosporten? För balansen mellan idrottslig dramatik och underhållande självdistans, som ger dig sällskap när du passar på att göra annat eller tar dig från ett ställe till ett annat.

Mejla Martin martin.sundelius@sverigesradio.se

Mer om Martin:

Favorithobby? Tennis.

Favoritmusik? Bedroom Eyes och Jonas Jonsson, Säkert! och Manic Street Preachers, Wilco samt Benjamin Gibbard m.m.

Favoritmat? Älg.

Favorit-tv-serie? Curb your enthusiasm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".