Foto: TT

Hultman efter storsegern: ”Har ännu inte återhämtat mig”

7:19 min

Maharajah vann i går världens mest prestigefyllda travlopp Prix d´Amerique. Radiosporten har i dag pratat med den karismatiske tränaren Stefan Hultman. Som är väldigt hes dagen efter.

– Det låter som om jag varit ute och festat. Men jag skrek så väldigt sista 100-150 meterna och har inte återhämtat mig ännu, säger Hultman till Radiosporten.

Stefan Hultman valde att åka direkt hem efter spurtsegern över det långa upploppet. I dag har han firat med personalen vid gården på Ekerö. 

– Jag har försökt smälta det här, men jag har inte förstått vad som hänt. Det är så overkligt att vinna, en dröm som gått i uppfyllese.

För Radiosporten och SR Stockholm berättar Hultman vad som är så stort med att vinna travloppet på Vincennes i Frankrike.

– Det är det största lopp som man kan vinna. Fransmännen föder upp en ras som är något starkare än våra hästar och i Prix d´Amerique är det lång distans på 2 700 meter, och det är även en nivåskillnad på 11 mter. Därför är det verkligen den starkaste hästen som vinner och det har varit svårt för våra hästar att vinna där.

Maharajah har gjort tre försök tidigare, men inte vunnit. Hultman har även varit nere och försökt med andra hästar, utan att stå som vinnare.

– Jag hade nästan gett upp eftersom det var så svårt att vinna. Men vi har tränat mycket i backar med Maharajah, säger Hultman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista