Arkivbild: Skelleftåes Johan Alm brottar ner Luleås Johan Forsberg under lördagens SHL-match i ishockey mellan Skellefteå AIK och Luleå HF i Skellefteå Kraft Arena. Foto Robert Granström / TT.

Luleå inför norrderbyt: De skriker så fort en Skellefteå-spelare ligger

2:02 min

I kväll är det dags för det femte slaget om Norrland i SHL-ishockeyn. Luleås assisterande tränare Thomas "Bulan" tackar Skellefteå-publiken för den extra tändvätskan inför derbyt.

Bland kvällens tre SHL-matcher möts fjolårets SM-finallag, Skellefteå AIK och Luleå Hockey. Luleå har två raka derbysegrar och serieledarna Skellefteå kommer säkert göra allt för att punktera den sviten.

I Luleå är man förberedd på en betydligt svårare match än 3-0-segern senast, hemma mot seriejumbon AIK. Och Luleås assisterande tränare Thomas "Bulan" Berglund säger till klubbens hemsida att Skellefteås publik kommer innebära extra tändvätska för norrbottningarna.

– Det är den svåraste bortamatchen såklart, med en publik som skriker så fort en Skellefteå-spelare ligger ner. Det blir en maxad stämning och sånt hjälper oss att få en gratis uppladdning, säger Berglund till Luleås hemsida.

Luleåforwarden Johan Forsberg, som har spelat fyra sösonger i Skellefteå, gillar den speciella rivalitet som har byggts upp mellan klubbarna under de senaste åren.

– All nerv som kan skapas i en lång serie är bra, säger Forsberg till Radiosporten och tillägger:

– Det kommer gliringar och klubbor här och var, men samtidigt är det fint att möta sina gamla lagkamrater.

Radiosporten direktsänder säsongens femte möte mellan Skellefteå och Luleå, dels i P4 och dels i sin helhet via webbradion och mobilappen Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista