Foto: Maja Suslin/Scanpix

Därför lämnar landslagsstjärnan Skövde - mitt under säsongen

Landslagsmannen Jonas Källman lämnar IFK Skövde i handbollens elitserie. Källman har fått ett kontrakt med en europeisk toppklubb och lämnar Skövde direkt.
– På grund av en överenskommelse med klubben kan jag inte berätta vilken det är, säger IFK Skövdes ordförande Bosse Andersson till Radiosporten.

Affären blev klar under tisdagen. Förhandlingarna har pågått under de senaste två dagarna efter att Jonas Källmans agent kontaktat IFK Skövde.

– Jonas har varit tydlig med att han vill ut i proffslivet igen, säger ordförande Bosse Andersson till Radiosporten.

På grund av en överenskommelse med Källmans nya klubb vill Andersson inte berätta vilken klubben är och heller inte vilket land det handlar om. IFK Skövde har fått en transfersumma då övergången sker under säsong. Men den exakta summan kan inte nämnas.

– Klubben vill själva gå ut med det. Jag gissar att de offentliggör det under onsdagen. Båda parterna är nöjda, avslutar Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista