LHC:s J20-tränare Tomas Montén (tidigare i Djurgården), Anders Gozzi, tidigare sportchef i AIK, och Petr Nedved, Tjeckien hörs i veckans avsnitt av Radiosportens Hockeypodd. Foton: TT. Montage: SR.

"AIK och Dif får otroligt svårt att överleva"

Stockholmshockeyn döende, nej till 14 SHL-lag redan i höst & Petr Nedved
35 min

Hur illa ställt är det med Stockholmshockeyn egentligen? Hör Tomas Montén, Anders Gozzi, Tommy Boustedt och Carina Oddsberg i Radiosportens Hockeypodd.

Är stockholmshockeyn död?

Förre Djurgårdstränaren Tomas Montén, nu J20-tränare i LHC, påstår det och får medhåll i sina farhågor av ishockeyförbundets landslagschef Tommy Boustedt som kallar politikerna i Stockholm för historielösa.

Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms ishockeyförbund, delar oron men ser samtidigt en ljusare framtid för AIK och Djurgården. Och Radiosportens hockeyexpert L-G Jansson tror att Stockholmsklubbarna kommer att resa sig på nio.

Blir det verkligen 14 lag i SHL redan till hösten?

Nej, tror L-G Jansson.

Möt Petr Nedved

Radiosportens Bengt Skött har träffat den 42-årige tjeckiske hockeyspelaren Petr Nedved. Samme Nedved som föll i OS-finalen mot Sverige 1994, då i Kanadas landslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".