Sveriges största medaljhopp i Sotji-OS: Lag Niklas Edin (7)

Radiosporten fortsätter nedräkningen av de svenska medaljhoppen i Sotji-OS. Nu har turen kommit till plats sju där svenska curlingherrarna tar plats. Rösta längst ned i artikeln hur du tror det går för lag Niklas Edin i Sotji.

Vart fjärde år brukar en stor del av Sveriges befolkning få curling-fnatt. De taktiska inspelen, ropen på soparna och så kanske en och annan segerkyss. För Sverige brukar alltid vara med i medaljkampen i curling, både på herr- och damsidan. Herrlaget imponerade stort på VM för ett år sedan då det blev guld. Det resulterade i en nominering till Jerringpriset. Men i EM i november blev det bara en femteplats. "Vi är långt ifrån förra årets guldform", sade Edin till Radiosporten då.

För ett längre reportage kan vi även rekommendera Radiosportens grillträff med Niklas Edin från i somras.

Radiosportens curlingreporter Mats Fagerström ger här sin analys av de svenska curlingherrarna på OS:

”De svenska curlingherrarna med Niklas Edin i spetsen var centimeter från ett brons redan i Vancouver 2010. Nu är det dags för examen på den stora resan som inleddes för drygt fem år sedan. Målet har hela tiden varit medalj för laget och man har under årens lopp skapat sig stor respekt i curlingvärlden med bland annat två EM-guld (2009 & 2012), ett VM-brons och så VM-guldet i Kanada 2013. Säsongen i år har varit lite upp och ner men med fokus på Sotji under så lång tid behöver vi inte vara oroliga. Lag Edin kommer att leverera, frågan är vilken valör.”

Fakta: OS-hopp: Lag Niklas Edin (Niklas Edin, Fredrik Lindberg, Viktor Kjäll, Sebastian Kraupp, Oskar Eriksson, reserv)

Gren: Curling

Tidigare OS tillsammans: 1

Meriter: VM-Guld 2013

EM-guld 2012

VM-brons 2010

EM-guld 2009

OS 2010: 4:a

OS-program: Curlingen pågår under hela OS.

Främsta hoten: Kanada, Skottland, Norge.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".