Michael Schumacher, Foto: TT

Uppgifter: Schumacher på väg att väckas ur koman

Michael Schumacher är på väg att väckas ur sin koma. Det meddelar läkarna vid universitetssjukhuset i Grenoble. Men fortfarande har det inte kommit någon officiellt bekräftelse av de positiva nyheterna.

Michael Schumacher kämpar för sitt liv efter skidolyckan i franska alperna i slutet av december. Den tyske Formel 1-veteranen fick en skallskada och har sedan dess legat nedsövd i konstgjord koma. Men nu har väckningsfasen inletts. Både franska L´Equipe och tyska Bild rapporterar om detta. 

Efter fyra veckor anser läkarna att Schumachers tillstånd nu är så stabilt att de börjat väcka honom sakta. Enligt tidningarna har Schumacher reagerat positivt på den första fasen i uppväckningen då vissa bedövningsmedel tagits bort. Men hela väckningsfasen kan ta flera dagar eller upp till flera veckor.

Schumachers manager Sabine Kehm vill dock inte bekräfta uppgifterna.

– Jag vill återigen betona att några uttalanden om Michaels hälsa som inte härrör från det behandlande medicinska teamet och dess ledning , är att betrakta som spekulationer, säger hon till Bild.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista