Foto: TT

Ericsson snabbare än Vettel: ”Fantastiskt”

2:28 min

Formel 1-debutanten Marcus Ericsson fick köra betydligt fler varv i dagens test på Jerezbanan. Han var till och med snabbare än fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel.

– Fantastiskt, men skämt åsido. Det var rätt uppenbart att alla Renault-bilarna hade problem i dag, säger Ericsson till Radiosporten.

När Marcus Ericsson fick testa sin Caterham-bil i går fick han bara köra ett varv i spanska Jerez. På onsdagen fick den svenske föraren lite mer tid på banan när han körde runt i elva varv.

– Det var en förbättring i dag, men jag är ändå inte nöjd. Jag hade hoppats göra betydligt fler varv. Jag fick ändå en känsla för bilen även om det inte var i racerfart utan handlade mest om systemkoll och sånt, säger Ericsson, vars bil var den snabbaste av dem som åkte med Renault-motor.

Snabbast av alla var Jenson Button, som i sin McLaren under två dagar hunnit avverka 43 varv. Ericssons snabbaste varvtid var 13 sekunder långsammare än Buttons. Ericsson var däremot fyra tiondelar snabbare än Vettel i sin Red Bull med Renault-motor. Tysken hade dock stora tekniska problem under de åtta varven han hann köra på onsdagen.

Ericsson har nu testat klart för den här gången men stannar kvar i Jerez för att se när stallkamraten Kamui Kobayashi ska köra.

– Jag kommer även gå på alla möten för att få så mycket information jag bara kan få, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista