Lars Johansson. Foto: Kenneth Range/SR.

Tung skada när Northland bröt Norrköpings spel

2:08 min

Norrköpings segersvit i damligan i basket sprack i dag. Northland vann hemma med 65-57 och Norrköping fick även en tung skada på Tanya Massamba tidigt i matchen.

– Jag hoppas inte det är en svår skada, men det såg inte bra ut, säger Norrköpings tränare Lasse Johansson till Radiosporten.

Norrköping hade 13 raka segrar. Men laget fick en tung start och låg under med 18-4 redan efter första perioden. Norrköping gjorde bara ett spelpoäng i första perioden och den kom precis i slutet.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, vi var ofokuserade och såg skärrade ut. Vi hade några pjäser borta, men så här dåligt ska det inte se ut, säger Johansson.

Värre skulle det blir för Norrköping som i den andra perioden fick Tanya Massamba skadad. Hon vred till knäet olyckligt i en duell med en motståndare och fick bäras av plan.

Tungt för Norrköping som till toppmatchen fick klara sig utan skadade Frida Aili och sjuke Elisabeth Egnell.

– Tveksamt om någon av dem kan spela i nästa match, säger Johansson.

Gladare miner var det då i Northland. Anna Barthold var främst i laget med 18 poäng och 10 returer.

– Vi var väldigt taggade direkt från början, säger Barthold till Radiosporten.

Om en vecka möts lagen igen, då i Norrköping.

– Den här segern kan betyda mycket med tanke på slutspelet. Men vi har bortamöte mot dem på onsdag, och hemmaplan har stor betydelse, säger Barthold.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista