Foto: Ulf Palm / TT

Modo fick till slut hål på storspelande Alsenfelt

2:23 min

Två raka förluster fick räcka för Modo som på onsdagen åkte till Leksand och vann med 1-0. Därmed fortsätter laget sin jakt på de sex första platserna som ger en direkt kvartsfinalplats.

– Vi ska vara topp sex, och nu tog vi även in på Leksand, det var viktigt, säger matchhjälten Per-Åge Skröder till Radiosporten.

Radiosportens reporter Magnus Wahlman tar ut matchens lirare:

Leksand: Oscar Alsenfelt 
Modo:
Anders Forsberg

Modo började bäst. Leksingarna hängde inte alls med i svängarna och drabbades dessutom av ett par jobbiga utvisningar. Inte blev det bättre när dessutom Leksands spelmotor Johan Ryno tidigt fick lämna isen tidigt på grund av skada.

Då var det tur för Leksand att målvakten Oscar Alsenfelt storspelare. Han radade upp kvalificerade räddningar. Leksand kan tacka honom för att inte Modo avgjorde matchen redan i första perioden där Modo vann skotten med hela 19-7.

I den andra perioden drabbades Modo av flera utvisningar, vilket bidrog till att deras konstruktiva spel kom av sig. Men Leksand, som inte alls spelade bra, kunde inte ta tillvara på dessa möjligheter. Därmed fick publiken uppleva en av säsongens sämsta perioder i Tegera Arena. Det var ett långsamt spel med många felpassningar och få målchanser.

I tredje perioden lyfte Modo spelet till en betydligt högre nivå och tog ledningen med 1-0 efter 2.45 genom Per-Åge Skröder. Det blev en väckarklocka för Leksandsspelarna som fick upp ett betydligt högre tempo. Men Modo försvarade sig bra och vann matchen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Leksand-Modo 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Tredje perioden: 0-1 (2.45) Per-Åge Skröder (Richie Regehr, Kyle Cumiskey) spel fem mot fyra.

Skott: 26-40 (7-19, 9-12, 10-9).

Utv, Leksand: 5x2. Modo: 6x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn,och Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 5 532.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista