Foto: TT/Sportbladet

Bekräftat: Schumacher på väg att väckas ur koman

Formel 1-veteranen Michael Schumacher är på väg att väckas ur sin konstgjorda koma. Det bekräftar nu hans manager Sabine Kehm.

– Men det kan ta lång tid, säger hon i ett pressmeddelande.

Redan i går kom uppgifter från franska och tyska medier att återuppväckningsfasen på sjukhuset i Grenoble påbörjats. Kehm ville i går inte bekräfta de uppgifterna.

– Alla uttalanden om Michaels hälsa, som inte kommer från det team som jobbar med honom, måste betraktas som spekulationer. Och det kommer vi inte att kommentera, sade Kehm då.

I dag bekräftar hon dock att läkarna nu jobbar på att få tillbaka hans medvetande. Det gör man genom att minska på det medel som håller honom i koma.

– Det gör man för att kunna starta uppvakningsprocessen, som kan ta lång tid. För familjens bästa hade vi bestämt att vi skulle vänta med den här informationen, tills processen var färdig. Det kommer inte att komma några ytterligare uppdateringar, säger Sabine Kehm.

Enligt uppgifter i franska L´Equipe och tyska Bild har Michael Schumacher reagerat positivt på försöket. Men hela uppvakningstillståndet kan pågå i dagar eller till och med veckor.

Det var den 29 december som Schumacher slog huvudet i en sten när han föll under offpist-skidåkning i Meribel i de franska alperna. Han fördes tills sjukhuset i Grenoble där han har hållits nedsövd. Han har opererats ett par gånger för att lätta på trycket i hjärnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista