Copyright: Disney

Här blossar nästa skidbråk upp mellan Sverige och Norge

Med bara en dryg vecka kvar till OS blossar skidkriget mellan Sverige och Norge upp igen. Den här gången från oväntat håll – Kalle Anka. I kommande nummer hånar den norska tidningen det svenska skidlandslaget. Och Sverige kontrar med samma mynt.

– Vanligtvis är vi och den svenska Kalle Anka-redaktionen goda vänner. Men under OS ändras allting, säger Marius Molaug, redaktör på norska Donald Duck & Co i ett pressmeddelande.

Den norska och svenska Kalle Anka-tidningen har olika framsidor och karaktärer i berättelsen om när Kalle Anka beger sig till OS för att jaga autografer. Ska man tro den norska upplagan kommer Fetter Fjontug vinna längdskidåkningen före en trött Markmus Kelner.

Marcus Hellner och Charlotte Kallas ansikten har på vissa ställen monterats på sköldpaddskroppar. Och SVT-profilen Jonas Karlsson får iklä sig rollen som svinreporter, med tanke på hans klassiska gris-citat mot Northug.

– Det är så klart viktigast att vinna guld, men nästan lika viktigt att slå svenskarna. Ingenting är bättre än att bråka med svenskarna lite extra och hjälpa det norska laget till ännu mer segrar, säger Molaug.

I den svenska upplagan drivs det däremot mycket med Petter Northug och Marit Björgen. Där vinner Markmus Skrällner loppet före Sprätter Fjuntugg, som till utseendet ser ut som ett svin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista