Foto: TT

Johan Franzén missar Sotji-OS

0:50 min

Johan Franzén tvingas tacka nej till OS. Sviterna av en hjärnskakning gör att han inte kan delta i Sotji. Någon ersättare är ännu inte klar.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts kom med beskedet att Johan Franzén tackar nej till OS i Sotji i CMore på torsdagskvällen.

– Det är tråkigt. Han har sett fram emot att vara med, är laddat för det, och det är en jäkla bra kille. En fantastisk bra kille så det är tragiskt. Jag vet hans status och att det inte funkat för honom, så vi är överens. Han är en människa också, säger Mårts till CMore.

Detroit-forwarden drabbades av en hjärnskakning tidigare under säsongen, och 34-åringen lider fortfarande av sviterna efter den.

– Han är rutinerad och skulle ha lirat mycket. Men å andra sidan, eftersom han varit skadad så pass mycket hade han nog inte bidragit ändå. Pär Mårts svimmar nog inte för att Franzén missar OS, säger Radiosportens expert L-G Jansson.

Någon ersättare till Franzén är ännu inte utsedd.

– Jag tycker det är omöjligt att säga vem som ska in. Patric Hörnqvist håller klubban åt fel håll och kan göra mål, så han ligger nog bra till, säger Jansson.

Här är spelarna som står på reservlistan till OS:
Målvakt: Robin Lehner
Backar: Nicklas Grossman, Erik Gustafsson, Jonas Brodin, Staffan Kronwall
Forwards: Patric Hörnqvist, Marcus Johansson, Gustav Nyquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista