AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES

Sveriges största medaljhopp i Sotji-OS: Victor Öhling Norberg (6)

Radiosporten fortsätter i dag nedräkningen av de största svenska medaljhoppen i Sotji-OS. Nu är det bara sju namn kvar, och sjundeplatsen går till skicrossåkaren Victor Öhling Norberg. Rösta längst ned i artikeln hur du tror det går för Öhling Norberg i Sotji.

Inför förra vintern var det inte många som visste vem Victor Öhling Norberg var. Men den 23 december 2012 slog han till med sin första pallplats i världscupen (3:a). Sedan dess har utvecklingen gått spikrakt uppåt för den tidigare stroslalomåkaren.

Han vann världscuptävlingen i OS-backen i Sotji och slutade totalt trea i världscupen i fjol och leder årets. I Sotji kan Victor Öhling Norberg bli VÖN med hela svenska folket.

Radiosportens freestylereporter Jonas Enarson om Victor Öhling Norbergs OS-chanser i Sotji:
”Victor Öhling Norberg är ett medaljhopp i OS eftersom han leder världscupen i skicross.

Han tre pallplatser i år men ingen seger. Han har visat upp en stor jämnhet på hög nivå och att han kan åka riktigt fort.

Det som är lite lurigt med skicross är att mycket närkontakt mellan åkarna och därmed risker för strul som stjälper en bra åkare.”

Notabelt är även att det i år varit olika vinnare i nästan varje tävling.

Fakta OS-hopp: Victor Öhling Norberg
Gren: Skicross
Tidigare OS. 0
Meriter: 3:a i totala världscupen 2013, tre pallplatser i världscupen.

OS-program:
20:e februari – skicross herrar

Främsta hoten: Alex Fiva, Schweiz, David Duncan, Kanada, Andreas Matt, Österrike, Daniel Bohnacker, Tyskland, Jouni Pellinen, Finland.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista