Foto: Claudio Bresciani/TT

Mårts ska diskutera Franzéns ersättare

2:33 min

Ersätta Johan Franzén rakt av - eller bygga om kedjeformationerna. Det är valet Per Mårts har att göra efter Franzéns OS-avhopp.

När Johan Franzén under torsdagen tvingades tacka nej till OS-spel på grund av sviterna efter en hjärnskakning fick förbundskapten Per Mårts ett dilemma.

Antingen ersätts Franzén rakt av, med någon som kan fungera i samma kedja - förmodligen en andrakedja med Henrik Zetterberg och Nicklas Bäckström.

Eller så lyfts någon annan ur truppen upp och får en roll i toppkedjan, och Franzéns ersättare plockas in till tredje- eller fjärde-kedjan.

– Det är just det vi måste sätta oss ner och diskutera, säger Per Mårts till Radiosporten.

Men först vill förbundskaptenen avvakta Zetterbergs och Henrik Sedins status. De båda har varit skadade, men är båda aktuella för comeback i nattens NHL-matcher.

Enligt landslagsläkaren Björn Waldebäck kommer båda vara i fin form till OS - och Mårts säger att han egentligen inte är orolig.

– Nej... De är själva positiva och optimistiska, så då är jag inte orolig för dem, säger Mårts.

Om du skulle välja att ersätta rakt av och stoppa in någon i en kedja med Zetterberg och Bäckström, spelar det då stor roll vem de vill spela med?

– Nej. Jag kommer inte ringa dem och fråga. Det där löser vi väl ändå på något sätt, men det gäller att man hittar kemi och sådana saker.

Inom någon dag räknar Mårts med att ha en ersättare klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista