Foto: TT

Sveriges största medaljhopp i Sotji-OS: Jessica Lindell Vikarby (4)

Radiosporten fortsätter nedräkningen av de svenska medaljhoppen i Sotji-OS. Nu har turen kommit till plats fyra där Jessica Lindell Vikarby finns. Rösta längst ned i artikeln hur du tror det kommer att gå för henne i OS.

Jessica Lindell Vikarby har den här säsongen slagit sig in i absolut världstoppen i storslalom. Succén inleddes med segern i Beaver Creek den 1 december, Sveriges första seger i en världscupstorslalom på över sju år. Hon visade att framgången där inte var någon engångsföreteelse genom att bli tvåa i St Moritz två veckor senare. 28 december kom nästa andraplats i Lienz. "Självförtroendet har fått en jäkla skjuts”, sade Lindell Vikarby till Radiosporten då. Lindell Vikarby leder storslalomcupen före svenskan Maria Pietilä Holmner.

Radiosportens alpinreporter Mats Dahlberg analyserar Jessica Lindell Vikarbys OS-chans:

”Hon är talangen som slog igenom tidigt men som drabbats av två korsbandsskador under karriären. Nu har hon äntligen fått betalt för all rehab- och annan träning och har varit den bäste storslalomåkaren under säsongen. Med en förbättrad fys-status så har hon blivit jämnare på en högre nivå. En seger och två andraplatser ger medaljförhoppningar.”

Fakta OS-hopp: Jessica Lindell-Vikarby

Gren: Alpint, storslalom

Tidigare OS: 2

Meriter: 3 st topp-8-placeringar 2013

5 st topp-8-placeringar 2012

OS 2010: 30:e Störtlopp

22:a Superkombination

26:a Super-G

31:a Storslalom

OS-program:

Tisdag 18 februari: 08.00 Storslalom (d), första åket, andra åket kl 11.30.

Främsta hoten: Anna Fenninger, Österrike, Tina Maze, Slovenien, Lara Gut, Schweiz, Tina Weirather, Liechenstein, Maria Pietilä Holmner, Sverige.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista