Foto: Linn Malmén / TT

Färjestad nollade Leksand

2:15 min

År 2013 vann Leksand samtliga tre möten med Färjestad. I år är läget ett annat. Efter 4-0 på fredagskvällen har FBK målskillnaden 9-1 på de två senaste matcherna mot LIF.

Radiosportens expert Magnus Arvedson tar ut matchens lirare:

Färjestad:
Leksand: Kevin Kapstad

Det var dock Leksand som inledde starkast i Löfbergs Arena.

Gästerna skapade tidigt tryck mot Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestads mål, men genom Magnus Nygrens 1-0-mål i numerärt överläge efter 10.09 och Pontus Åbergs 2-0-mål 21 sekunder senare ändrades matchbilden.

I andra perioden kunde Tomas Hyka sätta hemmalagets trea, och kort därefter tilläts Milan Gulas lirka in 4-0 bakom Joel Gistedt i bortamålet.

– Vi gör en helgjuten insats, framförallt defensivt och hjälper PW (Pettersen-Wentzel) som stänger igen helt i dag, det är skönt att göra en sån match där man inte behöver hänga på målsnöret hela vägen in, det var bra men nu laddar vi om, vi har match redan klockan tre imorn, summerar Färjestads Rickard Wallin i en intervju med Radiosporten.

Noterbart här är att Färjestad även hade ytterligare en puck inne, men målet dömdes bort på grund av hög klubba på Joakim Hillding.

Efter en mållös och ganska händelsefattig tredjeperiod stod sig detta resultat matchen ut.

– Vi har för få chanser för att det ska bli mål, det går inte att skapa fyra bra chanser på en match och sen vara nöjd med det utan det kanske behövs en femte och tio bra målchanser för att göra två tre mål för få bra målchanser och för lite bett i avsluten, säger Leksands Mikael Johansson efter matchen till Radiosporten.

För Färjestad innebar segern tre viktiga poäng i kampen kring strecket.

Karltadslaget har nu 70 inspelade poäng.

Leksand står kvar på sina 67, men har dock chans till snabb revansch.

Redan på lördag väntar Örebro på hemmais, medan Färjestad möter HV71 på bortaplan.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Färjestad-Leksand 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (10.09) Magnus Nygren (Milan Gulas, Joakim Nygård) spel fem mot fyra, 2-0 (10.30) Pontus Åberg (Martin Röymark).

Andra perioden: 3-0 (08.25) Tomas Hyka (Christoffer Forsberg, Anton Grundel), 4-0 (09.45) Milan Gulas.

Skott: 25-23 (6-11, 11-7, 8-5).

Utv, Färjestad: 4x2. Leksand: 4x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 7 489.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista