Foto: Johnny Byström

Radiosporten har landat i Sotji

1:55 min

Med mindre än en vecka kvar till invigningen i Os i Sotji har Radiosporten tagit plats i värdstaden. Nu inväntar de våra första svenska tävlande.

Det var en häftig inflygning. Att komma in över Svarta havet i den mörka natten och mötas av upplysta OS-arenor längs med kusten.

Ljuspanoreringen dansade på utsidan av ishockey-arenan Bolsjoj. Om sex dagar, fredagen den sjunde februari, då invigs spelen här.

Radiosporten har landat i Sotji.

Och en bussresa senare, i byggnad sju i det som känns som ett helt bostadsområde snarare än ett hotell, hade golvlimmet inte ens hunnit torka i hissen. Stora bubblor i linoleumet gav en föraning av den starka nydoften i rummet på våning tre - i byggnad sju.

Konstaterade att ingen tidigare tvättat sig i duschen, sovit i sängen eller ens försökt sänka värmen på både kokande element och obstinat termostat.

Radiosporten har landat i Sotji.

Men sovit en natt i Adler. Ja, det heter ju så, vid kusten där alla inomhusarenor för is-sporterna har byggts upp. Drygt ett par mil öster om Sotji centrum.

I ryggen - solen som strålade över bergstopparna. Däruppe där snösporterna ska avgöras är det kanske 10 minusgrader. Härnere är det ungefär fem plus.

Och i kväll stiger temperaturen ännu lite mer. Då har inte bara Radiosporten fått sin förtrupp på plats. I kväll anländer de första svenska tävlande med medaljhoppet, slope-style-åkaren, Henrik Harlaut i spetsen.

Men för nu konstaterar vi att Radiosporten har landat i Sotji.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista