Foto: TT

Inget OS-genrep för Lindell-Vikarby

2:34 min

Lördagens världscuptävling i storslalom i Kranjska Gora är inställd. Snön har vräkt ner under fredagen och natten till lördagen och funktionärer jobbade förgäves för att göra backen åkbar.

– Blir man det minsta sen i någon sväng löper man stor risk att fastna i den mjuka snön som är väldigt kladdig av regnet som har kommit ovanpå snön. Jag tycker att det var rätt beslut det var ett enhetligt beslut av alla headcoacher från alla länder, säger tränare Fredrik Steinwall till Radiosporten

Sex svenskor skulle ha tävlat i lördagens tävling, däribland storslalomcupens etta Jessica Lindell Vikarby och tvåan Maria Pietilä Holmner.

Det här skulle ha blivit genrepet inför OS men Steinwall tror inte att det betyder så mycket att tävlingen inte blev av.

– För oss tror jag inte att det spelar någon större roll med genrepet så där, vi har vår plan fram till OS-storslalomen, säger Fredrik Steinwall

På söndag ska damerna - om vädret tillåter - tävla i slalom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista